Društvo si s programom vseživljenjske rehabilitacije srčnih bolnikov prizadeva na področju celotne Gorenjske postati pomemben dejavnik pri varovanju zdravja in načina življenja koronarnih bolnikov.

• organiziranje in izvajanje telovadbe v skupinah pod vodstvom strokovno usposobljenih fizioterapevtk
• organiziranje predavanj in svetovanj za člane in njihove družinske člane na različne teme s področja rehabilitacije bolezni srca in ožilja ter zdravega načina življenja
• tečaji prve pomoči in prikaz uporabe prenosnega defibrilatorja
• druženje in pohodništvo
• strokovno usposabljanje izvajalcev programov
• organiziranje rehabilitacijskih programov v toplicah
• sodelovanje s strokovnimi institucijami, bolnicami in zdravstvenimi domovi na Gorenjskem

Obiščete nas lahko vsako tretjo sredo v mesecu od 16. do 18. ure (razen v mesecu juliju in avgustu), v pisarni društva v Domu krajanov Primskovo, Jezerska 41, Kranj

Koronarno društvo Gorenjske
Jezerska cesta 41
4000 Kranj
telefon: 031/742-278
e-pošta: info@koronarno-drustvo.si

pristopna izjava

 
0

...

01 02 03 04 05

Piknik članov Koronarnega društva Gorenjske

Kranj, 17. junija 2018 - Vsako leto ob zaključku sezone organiziramo piknik. Tokrat smo se ponovno zbrali na čudovitem prostoru ob Ribniku Žeje. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno, saj je ves dan sijalo sonce. Druženje smo pričeli s kratkim pohodom po bližnji okolici. Po povratku so si člani privoščili odličen ričet. Potem pa je sledila tombola z lepimi nagradami. Prva nagrada je bila brezplačen vikend paket za dve osebi v Termah Šmarješke toplice. Med tem se je že pripravljala hrana iz žara. Seveda so prišle na vrsto tudi športne aktivnosti (prstomet, igre z žogo) itd. Za veselo razpoloženje je poskrbel naš harmonikar in ostali člani društva. Ne smemo pa pozabili ogromno slaščic, ki so jih spekle naše članice.

Z aktivnostmi pričnemo ponovno v mesecu septembru, čeprav organiziramo pohode tudi v juliju in avgustu. Prvi je tradicionalni Riklijev pohod v nedeljo, 1. julija 2018.

Jesenice, marec 2018 - Na sliki smo člani Koronarnega društva Gorenjske. Naša vadbena skupina deluje na Jesenicah, vadbo imamo dvakrat tedensko v Gimnaziji Jesenice, pod strokovnim vodstvom fizioterapevtov. Trenutno nas je v skupini 20. Letos praznujemo 10-letnico. Radi se družimo pri vadbi in tudi pri praznovanju. Vabimo nove člane z Jesenic in okolice, da se nam pridružijo in tako skupaj poskrbimo za zdravo srce in dobro počutje.

Lep pozdrav Mirko in Bernarda

...

O društvu

Koronarno društvo Gorenjske je samostojno nepridobitno društvo koronarnih bolnikov in njihovih svojcev ter drugih fizičnih oseb in ima status humanitarne organizacije. Včlanjeni smo v Zvezo koronarnih društev in klubov Slovenije. Društvo je bilo ustanovljeno leta 1998 in deluje v javnem interesu na področju varstva in rehabilitacije koronarnih bolnikov.

Pomen in delovanje

Koronarno društvo Gorenjske je neprofitna humanitarna organizacija, ki združuje bolnike s srčno-žilnimi boleznimi in njihove svojce.
Včlanjeni smo v Zvezo koronarnih društev in klubov Slovenije, s katero oblikujemo in usklajujemo program dela, ki je enoten za vsa koronarna društva v Sloveniji. V Zvezi nam nudijo tudi vso potrebno pomoč s področja izobraževanja našega strokovnega kadra.

Uporabniki programa so bolniki:
• stabilna angina pektoris,
• stanje po srčnem infarktu,
• stanje po premostitveni operaciji ali širitvi koronarnih arterij,
• po vstavljenih srčnih zaklopkah ali srčnih spodbujevalnikih,
• bolniki s srčnim popuščanjem (stabilna faza),
• bolniki z dejavniki tveganja, kot so: povišan krvni tlak, povišan sladkor in maščobe, povišan holesterol in debelost,
• družinski člani.

V društvu deluje10 telovadnih skupin s katerimi vadi 12 izšolanih diplomiranih fizioterapevtov. V Kranju deluje 5 skupin, dve v Radovljici, ena na Jesenicah in dve v Tržiču.

Z redno telesno vadbo pod strokovnim vodstvom fizioterapevtov boste krepili svoje telo in s tem svoje srce. Na pohodih se boste družili s svojimi novimi prijatelji in se pogovorili o svojih težavah in se sprostili. Na strokovnimh predavanjh boste izvedeli vse o koronarnih boleznih, kako jih obvladovati, o zdravem načinu življenja in prehranjevanja, kako izboljšati psihofizično počutje. Dvakrat na leto se bomo skupaj odpravili na enotedensko rehabilitacijo v Terme Krka Šmarješke toplice. Med letom bomo našli tudi čas za obiskovanje kulturnih znamenitosti, priredili piknik in še kaj.

 
     
   
  Koronarno društvo Gorenjske (c) 2011